Για την Περιφέρεια της Κοινωνίας των Πολιτών, Για την περιφερειακότητα και τον περιφερισμό, Για τις πολιτικές της αειφορίας και της «Οικολογικής Μετάβασης» σε μία κοινωνία της βιώσιμης ευημερίας, Της συμμετοχικής δημοκρατίας και της δημοκρατίας του διαδικτύου, Της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής, Της προστασίας και της ανάδειξης του φυσικού κεφαλαίου, Της αγρο-οικολογίας, Της διαχείρισης των υδατικών πόρων, Της οικο-κίνησης, Της συνειδητοποίησης της αξίας του εδάφους και της αναγέννησης των οικιστικών συνόλων, Της οικολογικής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, Των περιβαλλοντικών ελέγχων, Των οικολογικών δικτύων, Της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, Της ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, Της πραγματικής οικονομίας, κυκλικής, κοινωνικής και συνδεδεμένης με τις χωρικές και τοπικές ρίζες του παραγωγικού συστήματος, της μεταστροφής του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης και της μικρής παραγωγικής αλυσίδας, οριοθετούμενης στο πεδίο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων και αναγκών, Της διάχυσης των πολιτικών της «Οικολογικής Μετάβασης» σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα της πολιτικής της διακυβέρνησης, Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Στον Πταισματοδίκη Πειραιά για τα έργα της ΟΛΠ ΑΕ στην Πειραϊκή.


Στον Πταισματοδίκη Πειραιά σήμερα, ως συνυπογράφοντες τη μηνυτήρια αναφορά της 10ης Δεκεμβρίου 2020 – κατά παντός υπευθύνου - αναφορικά με την αλγεινή εκτέλεση των έργων για την κατασκευή της νότιας προβλήτας της ΟΛΠ ΑΕ στην Πειραϊκή.

Τα όσα καταγγέλλαμε τότε εξακολουθούν να ισχύουν και εις το πολλαπλούν, σημειώσαμε. Τεκμήριο, οι πολυάριθμες εισηγήσεις, επερωτήσεις και καταγγελίες μας, που έχουν κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής από τότε έως σήμερα, οι οποίες οδήγησαν και σε περισσότερες από μία αυτοψίες των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπως και στην επιβολή των επιβεβλημένων κυρώσεων. Σημειώσαμε επίσης ότι, όλη αυτή την περίοδο, το Λιμενικό απείχε από την άσκηση των κατά το νόμο αρμοδιοτήτων του, ανάλογα με την Εναλίων Αρχαιοτήτων και τη Δημοτική Αρχή Πειραιά. Σημειώσαμε τέλος ότι τα «έργα» συνεχίζουν να εκτελούνται πέρα από το νόμο και τους σχετικούς Κανονισμούς.

Ο αγώνας συνεχίζεται στους θεσμούς, στο δρόμο και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Γιατί, το περιβάλλον είναι δικαίωμα και όχι παραχώρηση και η υπεράσπιση του είναι χρέος, χρέος προς τη Ζωή.

#Oikologiki_Symmaxia

«Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής».
- Για τον ριζικό αναπροσανατολισμό των πολιτικών της Περιφέρειας.
- Για την διοικητική και πολιτική της αυτονομία.
- Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
- Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
https://oikosymmaxia.blogspot.com