Για την Περιφέρεια της Κοινωνίας των Πολιτών, Για την περιφερειακότητα και τον περιφερισμό, Για τις πολιτικές της αειφορίας και της «Οικολογικής Μετάβασης» σε μία κοινωνία της βιώσιμης ευημερίας, Της συμμετοχικής δημοκρατίας και της δημοκρατίας του διαδικτύου, Της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής, Της προστασίας και της ανάδειξης του φυσικού κεφαλαίου, Της αγρο-οικολογίας, Της διαχείρισης των υδατικών πόρων, Της οικο-κίνησης, Της συνειδητοποίησης της αξίας του εδάφους και της αναγέννησης των οικιστικών συνόλων, Της οικολογικής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, Των περιβαλλοντικών ελέγχων, Των οικολογικών δικτύων, Της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, Της ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, Της πραγματικής οικονομίας, κυκλικής, κοινωνικής και συνδεδεμένης με τις χωρικές και τοπικές ρίζες του παραγωγικού συστήματος, της μεταστροφής του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης και της μικρής παραγωγικής αλυσίδας, οριοθετούμενης στο πεδίο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων και αναγκών, Της διάχυσης των πολιτικών της «Οικολογικής Μετάβασης» σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα της πολιτικής της διακυβέρνησης, Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Για την Ρυθμιστική Θήρας 2022-2023 : Πιο κυνηγός πεθαίνεις !

Από το σημερινό σχετικό Δελτίο Τύπου του «Δικτύου για την Προστασία της Άγριας Ζωής - «Save Wild» - https://www.facebook.com/savewild.gr

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

1. Τίποτα δεν άλλαξε ακόμη μία φορά.
2. Στην δημόσια διαβούλευση συμμετείχαν οι κυνηγοί και 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις.
3. Οι κυνηγοί πήραν τα πάντα από το υπουργείο, οι 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις αγνοήθηκαν επιδεικτικά. Μόνο που οι κυνηγοί όσα ζητούν τα ζητούν για τον εαυτό τους, ενώ οι περιβαλλοντικές οργανώσεις τα ζητούν για το καλό της φύσης.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχουν πρόβλημα να σε δεχτούν σε συνάντηση. Έτσι και αλλιώς ξέρουν από πριν ότι σε δουλεύουν. Ούτε έχουν πρόβλημα να λένε ότι κάνουν δημόσια διαβούλευση για οτιδήποτε. Έτσι και αλλιώς προσχηματικά είναι όλα. Ξεκινήσαμε λοιπόν κι εμείς να συναντηθούμε τον Ιούνιο με τους ανώτερους αξιωματούχους του ΥΠΕΝ για να συζητήσουμε τις προτάσεις του «SaveWild» για τη Ρυθμιστική Θήρας 2022-2023, τις οποίες μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε εδώ: https://savewild.gr/.../protaseis-kai-paratiriseis-tou.../.

Μας δέχτηκαν χαμογελώντας. Μας υποσχέθηκαν ότι αν κάτι από αυτά που είπαμε ήταν εφικτό, θα γινόταν. Όμως με τους μόνους που συζητούν πραγματικά είναι οι κυνηγοί. Αντιγράφουμε από κυνηγετικό ιστότοπο με ημερομηνία 2 Αυγούστου 2022 :
«Την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη συνάντηση των κ.κ. Αραμπατζή και Σταθόπουλου με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και στις αρχές αυτής της εβδομάδας οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με τον κ. Αμυρά όπου και καθορίστηκε το περιεχόμενο της ρυθμιστικής. Κάποιες μικρές ενστάσεις του κ. Αμυρά κάμφθηκαν γρήγορα και έτσι έχουμε την ρυθμιστική για το κυνηγετικό έτος 2022-2023.»

Τίποτα σχεδόν δεν άλλαξε στη Ρυθμιστική Θήρας για το 2022-2023.
1. Η απαγόρευση του κυνηγίου σε μια ευρεία ζώνη γύρω από τα καμένα, δεν έγινε δεκτή. Το κυνήγι απαγορεύεται μόνο μέσα στις καμένες εκτάσεις λες και υπάρχουν ζώα εκεί.
2. Η απαγόρευση του κυνηγίου μέσα στις προστατευόμενες εκτάσεις του δικτύου NATURA 2000 δεν έγινε δεκτή. Γιατί οι κυνηγοί πρέπει να μπορούν να σκοτώνουν και ΜΕΣΑ στις προστατευόμενες περιοχές.
3 Η απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού που τα τελευταία 40 χρόνια έχει καταρρεύσει παγκοσμίως ο πληθυσμός του από 60-90 %, δεν έγινε δεκτή. Τους φάνηκε παράλογο να σταματήσουν να σκοτώνουν τρυγόνια αν αυτά πρώτα δεν εξαφανιστούν. Αντιγράφουμε από το ίδιο κυνηγετικό site: «Παρά την πρόταση μιας επιτροπής της ευρωπαϊκής ένωσης προς το υπουργείο περιβάλλοντος για πλήρη απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού, ο υπουργός περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς το πήρε πάνω του και έδωσε το πράσινο φως για να επιτραπεί και φέτος η θήρα του τρυγονιού στη χώρα μας». ΕΥΓΕ οικολόγε κ Αμυρά.
4. Η απαγόρευση των ειδών Πετροπέρδικα, Γκισάρι, Καλημάνα, Μπεκατσίνι και Ψαλίδα που πέρυσι άλλαξαν status προς το χειρότερο (μεγάλη μείωση πληθυσμών) στο κόκκινο κατάλογο που εξέδωσε το Birdlife International, δεν έγινε δεκτή. Πώς να στερήσουν από τους οπλοφόρους αυτές τις χαρές για να σωθούν τα πουλιά;
5. Η έναρξη του κυνηγιού την 1η Οκτωβρίου και όχι στις 20 Αυγούστου, εν μέσω τουριστικής περιόδου και πυρκαγιών, δεν έγινε δεκτή. Απορούμε γιατί να σταματούν λίγους μήνες και δεν το πάνε σερί όλο το χρόνο;
6. Η αύξηση της απόστασης του κυνηγιού από σπίτια που τώρα είναι 100 μέτρα, δεν έγινε δεκτή. Γιατί οι οπλοφόροι έχουν δικαίωμα να σε ενοχλούν και μέσα στο σπίτι σου αρκεί να κάνουν το όμορφο χόμπι τους.

Και όλες οι άλλες προτάσεις που μπορείτε να διαβάσετε στον σχετικό σύνδεσμο, ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος - https://savewild.gr/.../protaseis-kai-paratiriseis-tou.../. Γιατί αυτό είναι το Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και το μόνο του κριτήριο είναι να μην χάσουν τα προνόμια τους οι κυνηγοί. Γιατί οι κυνηγοί ψηφίζουν και δεν θέλουμε να τους χάσουμε βέβαια.
Το ΜΟΝΟ που θα καταλάβαινε το Υπουργείο και όλα σχεδόν τα κόμματα, θα ήταν οι χιλιάδες ψήφοι των ανθρώπων που είναι αντίθετοι με το κυνήγι και τους οποίους θα έχανε κάθε φορά που θα έπαιρνε τέτοιες αποφάσεις.
Γι’ αυτό φίλες και φίλοι που αγαπάτε τη φύση, μην μένετε παθητικοί θεατές
1. Ελάτε μαζί μας, γίνετε μέλη στο SaveWild.
2. Υποστηρίξτε τα ζώα που σκοτώνονται άδικα για να κάνουν κάποιοι το κέφι τους.
3.
Ας γίνουμε χιλιάδες φωνές μήπως και η κραυγή φτάσει κάποτε στα αυτιά των πολιτικών.

«Οικολογική Συμμαχία».
- Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
- Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
contact@oikologiki-symmaxia.gr
https://oikosymmaxia.blogspot.com