Για την Περιφέρεια της Κοινωνίας των Πολιτών, Για την περιφερειακότητα και τον περιφερισμό, Για τις πολιτικές της αειφορίας και της «Οικολογικής Μετάβασης» σε μία κοινωνία της βιώσιμης ευημερίας, Της συμμετοχικής δημοκρατίας και της δημοκρατίας του διαδικτύου, Της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής, Της προστασίας και της ανάδειξης του φυσικού κεφαλαίου, Της αγρο-οικολογίας, Της διαχείρισης των υδατικών πόρων, Της οικο-κίνησης, Της συνειδητοποίησης της αξίας του εδάφους και της αναγέννησης των οικιστικών συνόλων, Της οικολογικής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, Των περιβαλλοντικών ελέγχων, Των οικολογικών δικτύων, Της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, Της ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, Της πραγματικής οικονομίας, κυκλικής, κοινωνικής και συνδεδεμένης με τις χωρικές και τοπικές ρίζες του παραγωγικού συστήματος, της μεταστροφής του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης και της μικρής παραγωγικής αλυσίδας, οριοθετούμενης στο πεδίο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων και αναγκών, Της διάχυσης των πολιτικών της «Οικολογικής Μετάβασης» σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα της πολιτικής της διακυβέρνησης, Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ιστορίες Περιφερειακής «τρέλας» !!!

Αθήνα, 15-03-2022
Αρ. Πρωτ.:
 
Προς :                         Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,
                                    κ. Θεοδωρόπουλο Χρήστο
Κοινοποίηση :           Περιφερειάρχη Αττικής,
                                    κ .Γεώργιο Πατούλη
                                    κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους
 
Θέμα : ΕΗΔ περί των πρόσφατων αποφάσεων 547-549/2022 του Συμβουλίου της Επικράτειας που κηρύσσουν ως μη νόμιμες όλες τις πράξεις έγκρισης σχετικές με τα «έργα» του «masterplan» ΟΛΠ Α.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,
 
α) Πρώτα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των «έργων».
β) Στη συνέχεια άρχισαν οι «εργασίες», «όπως να ‘ναι και με ότι να ‘ναι», εν πλήρει καταστρατήγηση νόμων και κανόνων της τέχνης και της επιστήμης, εν πλήρει αδιαφορία των πολιτικά «αρμόδιων» και εν μέσω των συνεχών διαμαρτυριών των Πειραιωτών.
γ) Μετά ταύτα παρουσιάστηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, οφθαλμοφανώς ελλιπής, για να γεμίσει κόκκινες γραμμές και παρατηρήσεις από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που, περιχαρής, την ενέκρινε.
δ) Τέλος προωθήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η περίφημη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, παρωχημένη, ελλιπής και γεμάτη ανακρίβειες, η οποία καταψηφίστηκε ανέξοδα από όλους, ικανοποιημένοι ότι κάναν’ το καθήκον τους. Έτσι κι έτσι τα «έργα» συνεχιζόταν !
 
Στο μεταξύ και πριν κλείσει ο επιβεβλημένος κύκλος των εγκρίσεων, η Περιφερειακή Διοίκηση καταβάλλει - γαλαντόμα - δόση και δόσεις της προβλεπόμενης χρηματοδότησης των «έργων» - 27,5 εκατομμύρια έως τώρα όπως λέγεται - προφανώς ικανοποιημένη από την πορεία των «έργων», ενώ οι εργασίες συνεχιζόταν αμείωτα με τον γνωστό τρόπο, εν πλήρει καταστρατήγηση νόμων και κανόνων της τέχνης και της επιστήμης και εν μέσω των συνεχών καταγγελιών της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής, βάσει των απελπισμένων διαμαρτυριών των Πειραιωτών.
 
Έρχονται όμως οι προχθεσινές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας - 547-549/2022 - για να κηρύξουν όλες τις πράξεις έγκρισης ως μη νόμιμες, της γνωστής νότιας επέκτασης του επιβατικού λιμένα του Πειραιά, του νέου χερσαίου επιβατικού σταθμού, των τεσσάρων νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και όσων άλλων προέβλεπε και προβλέπει το καταστρεπτικό, για την πόλη και το μέλλον της, «masterplan» της ΟΛΠ Α.Ε. Λόγω καταστρατήγησης του νόμου όπως αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο, για παράβαση της οδηγίας 2001/42/ΕΚ και για παράβαση της κοινής υπουργικής απόφασης ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ. 107017/28.8.2006, που υποχρεώνουν στην ακριβώς αντίθετη διαδικασία από αυτή η οποία ακολουθήθηκε εύθυμα από όλους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής. Σας είχαμε προειδοποιήσει επί τούτου σε μία από τις πρώτες Συνεδριάσεις που είχε τεθεί το θέμα αλλά τον αγνοήσατε. Τον νόμο.
 
Ως εκ τούτου και δεδομένων :
 
1. Των σοβαρών ευθυνών που προκύπτουν πλέον για την χρηματοδοτούσα τα «έργα» Περιφερειακή Διοίκηση αναφορικά με την παράβαση του νόμου όπως παραπάνω,
2. Την συνέχιση των μη νόμιμων πλέον εργασιών ακόμη και σήμερα ως να μη συνέβη απολύτως τίποτα - https://www.facebook.com/demivini/videos/382820127178108.
 
η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλούμε την Περιφερειακή Διοίκηση να θέσει επειγόντως το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 16ης Μαρτίου και να ενεργοποιηθεί άμεσα για την διακοπή των μη νόμιμων πλέον εργασιών.
 
Σε ένα δοκίμιο με τίτλο «Οικολογία των Θεσμών», ο πρώην δικαστής Ντομένικο Γκάλλο σημείωνε : «Κάθε μορφή αποκλειστικής, «απλουστευμένης», δημοκρατίας, δομημένης γύρω από τον ατομισμό και τον ανταγωνισμό, γύρω από το έλλειμμα συμμετοχικότητας διά μέσω των ενδιάμεσων κοινωνικών σωμάτων, γύρω από τα πλειοψηφικά εκλογικά συστήματα και τον προεδρισμό, συνιστά το πλέον ακατάλληλο θεσμικό περιβάλλον για την ανάπτυξη πολιτικών που στοχεύουν στην βιωσιμότητα και στην οικολογία της κοινωνίας.» Αυτό φαίνεται να αποτελεί την βαθύτερη αιτία της χαρωπής παράβλεψης της νομιμότητας και αυτό φαίνεται να υποδεικνύει, έμμεσα μεν αλλά αυστηρά, η σημαντικότατη απόφαση του ΣτΕ.
 
Για την «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»
Γιώργος Δημητρίου (επικεφαλής)
Στέλλα Αναστασοπούλου
Χριστίνα Τατάγια
 
«Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής».
- Για τον ριζικό αναπροσανατολισμό των πολιτικών της Περιφέρειας.
- Για την διοικητική και πολιτική της αυτονομία.
- Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
- Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
contact@oikologiki-symmaxia.gr
https://oikosymmaxia.blogspot.com