Για την Περιφέρεια της Κοινωνίας των Πολιτών, Για την περιφερειακότητα και τον περιφερισμό, Για τις πολιτικές της αειφορίας και της «Οικολογικής Μετάβασης» σε μία κοινωνία της βιώσιμης ευημερίας, Της συμμετοχικής δημοκρατίας και της δημοκρατίας του διαδικτύου, Της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής, Της προστασίας και της ανάδειξης του φυσικού κεφαλαίου, Της αγρο-οικολογίας, Της διαχείρισης των υδατικών πόρων, Της οικο-κίνησης, Της συνειδητοποίησης της αξίας του εδάφους και της αναγέννησης των οικιστικών συνόλων, Της οικολογικής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, Των περιβαλλοντικών ελέγχων, Των οικολογικών δικτύων, Της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, Της ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, Της πραγματικής οικονομίας, κυκλικής, κοινωνικής και συνδεδεμένης με τις χωρικές και τοπικές ρίζες του παραγωγικού συστήματος, της μεταστροφής του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης και της μικρής παραγωγικής αλυσίδας, οριοθετούμενης στο πεδίο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων και αναγκών, Της διάχυσης των πολιτικών της «Οικολογικής Μετάβασης» σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα της πολιτικής της διακυβέρνησης, Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

2.421 χιλιόμετρα για την Κλιματική Αλλαγή

Στο δρόμο της 26ης Διάσκεψης για το Κλίμα ο ηθοποιός και υπερ μαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ

2.421 χιλιόμετρα σε 80 ημέρες, από την Αθήνα στην Γλασκώβη, θα διανύσει ο Άγης Εμμανουήλ. 2.421 χιλιόμετρα υπερμαραθώνιου, από τις 11 Αυγούστου έως τη 1η Νοεμβρίου, για να δώσει το παρόν όλων μας στην έναρξη της προσεχούς 26ης Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή «COP26», της σημαντικότερης στην ιστορία του θεσμού καθόσον η πρώτη από την πανδημία COVID-19 που βλέπει την επάνοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού. 2.421 χιλιόμετρα για να υπενθυμίσει ότι η αναχαίτηση ή και η προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα, σημαίνουν :
- Τη μετάβαση σε μία οικονομία απανθρακοποίησης, πέρα από την οικονομία των εκπομπών θερμοκηπίου, την οικονομία της εντατικής γεωργίας και της εντατικής κτηνοτροφίας, της διάχυτης σφράγισης του εδάφους, της κατασπατάλησης των υδάτινων πόρων και της συστηματικής καταστροφής του φυσικού κεφαλαίου και της φυτικής και ζωικής βιοποικιλότητας.
- Την επιλογή ενός άλλου μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης, ενός μοντέλου μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη κυκλική οικονομία, στην αγρο-οικολογία, στην οικονομία υδατικών πόρων, στη μικρή παραγωγική αλυσίδα, στη βιώσιμη κινητικότητα, στη χωροταξία της συμπαγοποίησης και στην οικολογική δόμηση.

Ο Άγης Εμμανουήλ, σκηνοθέτης και ηθοποιός κλασικών και σύγχρονων έργων, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, αλλά και στην ελληνική τηλεόραση, δεν είναι πρωτάρης σε εγχειρήματα αυτού του τύπου. Από το 1996 έως σήμερα έχει τερματίσει σε 25 μαραθώνιους και έχει λάβει μέρος σε 10 υπερ-μαραθώνιους - 4 από αυτούς σε 12 μήνες, μεταξύ 2019 και 2020. Σημαντικός σταθμός στην ακτιβιστική πλευρά της ζωής του στάθηκαν τα «240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό» από τις Κεχριές μέχρι το Σχινιά, του 2014, πενθήμερη ακτιβιστική, οικολογική και ανεξάρτητη «εκστρατεία» ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών, για ένα κρίσιμο οικολογικό ζήτημα, όπως αυτό της αλόγιστης εκμετάλλευσης και εκποίησης των αιγιαλών μας. Στα δε τέλη του Μαΐου 2020 διοργάνωσε την αναβίωση της διαδρομής του Λάκη Σάντα και του Μανώλη Γλέζου από την Κουμουνδούρου στην Ακρόπολη, στη μνήμη του τελευταίου. Με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Επιστήμη Τέχνη Κοινωνία Πέτρος Αλατζάς» δραστηριοποιείται σήμερα στο εφηβικό θέατρο με θέμα κάθε παράσταση κωμωδίας ένα νευρολογικό θέμα (ύπνος, επιληψία).

Στις 11 Αυγούστου, ο Άγης Εμμανουήλ θα εκκινήσει ίσως την σπουδαιότερη προσπάθεια της αθλητικής ζωής του που αφορά - αυτή τη φορά - κάτι περισσότερο από όλους μας. Και ως προς αυτό, η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» δηλώνει ότι τον στηρίζει. Ανεπιφύλακτα.

«Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής».
- Για τον ριζικό αναπροσανατολισμό των πολιτικών της Περιφέρειας.
- Για την διοικητική και πολιτική της αυτονομία.
- Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
- Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
contact@oikologiki-symmaxia.gr
https://oikosymmaxia.blogspot.com