Για την Περιφέρεια της Κοινωνίας των Πολιτών, Για την περιφερειακότητα και τον περιφερισμό, Για τις πολιτικές της αειφορίας και της «Οικολογικής Μετάβασης» σε μία κοινωνία της βιώσιμης ευημερίας, Της συμμετοχικής δημοκρατίας και της δημοκρατίας του διαδικτύου, Της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής, Της προστασίας και της ανάδειξης του φυσικού κεφαλαίου, Της αγρο-οικολογίας, Της διαχείρισης των υδατικών πόρων, Της οικο-κίνησης, Της συνειδητοποίησης της αξίας του εδάφους και της αναγέννησης των οικιστικών συνόλων, Της οικολογικής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, Των περιβαλλοντικών ελέγχων, Των οικολογικών δικτύων, Της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, Της ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, Της πραγματικής οικονομίας, κυκλικής, κοινωνικής και συνδεδεμένης με τις χωρικές και τοπικές ρίζες του παραγωγικού συστήματος, της μεταστροφής του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης και της μικρής παραγωγικής αλυσίδας, οριοθετούμενης στο πεδίο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων και αναγκών, Της διάχυσης των πολιτικών της «Οικολογικής Μετάβασης» σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα της πολιτικής της διακυβέρνησης, Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Στης Φιλαδέλφειας τα μέρη κόβουν τα πεύκα όπου «συμφέρει» !

Όταν ο καλπονοθευτικός νόμος Μητσοτάκη δίνει το 60% του Δημοτικού Συμβουλίου σε παράταξη του 43% των ψήφων (sic !!!) τότε ΜΠΟΡΕΙΣ.
- Μπορείς να είσαι μεν Δημόσια Αρχή αλλά να ΜΗΝ επιτρέπεις την πρόσβαση του κοινού στην περιβαλλοντική πληροφόρηση ενός «έργου» σου - 2003/4/ΕΚ, Υ.Α. Η.Π. 11764/653/2006, ΦΕΚ 327Β_06.
- Μπορείς να συγκαλείς σε δημόσια ενημέρωση/διαβούλευση για το «έργο» σου μόλις λίγες ώρες πριν το ξεκινήσεις.
- Μπορείς να συγκαλείς σε δημόσια ενημέρωση/διαβούλευση για το «έργο» σου και να έχεις γεμίσει τον χώρο ενημέρωσης με «παραπληροφορημένους» πολίτες της περιοχής σου, οι οποίοι δεν ακούν αλλά επιτίθενται λεκτικά και - αν χρειαστεί – και χειρωνακτικά – ενώ εσύ «προεδρεύεις» μεν αλλά δεν επεμβαίνεις.
- Μπορείς να αρχίσεις την εκτέλεση του «έργου» σου την αμέσως επόμενη ημέρα, όπως να’ ναι και με όποιους να’ ναι, με όσους βρεις, με ένα κράνος και ένα γιλέκο, σε πλήρη γελιοποίηση του νόμου περί «Ελάχιστων απαιτήσεων Υγείας και Ασφάλειας Προσωρινών και Κινητών Εργοταξίων», σύμφωνα με το ΠΔ 305/96 και, το χειρότερο, σύμφωνα και με προηγούμενες αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών του Δήμου σου - ΑΜ 58/2018 !
- Μπορείς να προχωρήσεις αβασάνιστα στο «έργο» σου - της κοπής 16 υψηλών πεύκων και κυπαρισσιών, για να τη δημιουργία οδού ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ διέλευσης των τρόλεϋ ΟΑΣΑ έως την ολοκλήρωση της κατασκευής τεχνικού έργου - δίχως να ακούσεις και να υπολογίσεις κανένα, παρά την εμφανή αμφισβήτηση της νομιμότητας της σχετικής «μελέτης», δίχως την παραμικρή αναφορά σε περιβαλλοντικούς όρους και δίχως τη διερεύνηση άλλων, εναλλακτικών, λύσεων.

Αυτά και άλλα εύθυμα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στον Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, με πρωταγωνιστή την Δημοτική αρχή Τομπούλογλου, και αυτή προϊόν της εμμονής στην «κυβερνησιμότητα» αυτής της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια. «Η επιβολή της «κυβερνησιμότητας» στην «αντιπροσωπευτικότητα» οδηγεί μαθηματικά στην ψευδεπίγραφη δημοκρατία» έγραφε ο Τζιοβάνι Λέβι, επιφανής ιστορικός, ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας και ένας από τους πρωτοπόρους στο χώρο της μικροϊστορίας. Το ζήσαμε στο πετσί μας αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά την πλήρωσαν τα κυπαρίσσια και τα πεύκα !


«Οικολογική Συμμαχία».
- Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
- Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
contact@oikologiki-symmaxia.gr